Arduino Sverige listar tutorials

Arduino Sveriges tips på bra tutorials

Arduino sverige

För oss som inte är elektroingenjörer är det mycket värdefullt att information om arduino är så grundläggande som möjligt. Det är önskvärt att man slipper hoppa över till andra källor för att ta reda på detaljer.

Här nedan listas en rad tutorials från en kille i USA, Jeremy Blum, som är riktigt duktig på att förklara hur kretsar funserar och hur arduino och dess mjukvara programmeras inför varje projekt. Detta är en guldgruva!

Alla länkar nedan går till Jeremys arduino tutorials på youtube och jag föreslår verkligen att man tar sig tid och kollar igenom alla i ordning för att få ut mesta möjliga av dem. Jeremy återkopplar nämligen mycket till tidigare avsnitt i sina tutorials.

Arduino Tutorial 1
Bekanta dig med Arduino - En introduktion till konceptet Arduino

Arduino Tutorial 2
Jeremy pratar om hur man använder knappar, något som heter pulsbreddmodifiakation ( inte så svårt som det låter) och hur man använder vissa funktioner

Arduino tutorial 3
Grundläggande elektronik - Ohms lag, spänningsreglering, pulldown och pullupp resistorer för knapptryckningar, potentiometer.

Arduino tutorial 4
Analoga inputs - Jeremy visar hur man använder analoga sensorer och exemplifierar med en ljussensor(resistor). Han visar även hur en lljussensor kan styra styrlan på en LED.

Arduino Tutorial 5
Motorer och transistorer - Här beskrivs hur man styr varvtalet på en dc motor med hjälp av en transistor. Jeremy visar även hur man kan kkontrollera exakt position av en servomotor med hjälp av en avståndssensor!

Arduino Tutorial 6
Seriell kommunikation mellan arduino och datorn.

Arduino Tutorial 7
I2C kommunikation och processing - Här ger Jeremy ett coolt exemplel hur man man läser av temperaturen i rummet med en sensor och läser av värdet i datorn.

Arduino Tutorial 8
SPI interface - exempel på hur man kan dimma LED utan att använda puldbreddmodulering m.m.

Arduino Tutorial 9
Trådlös kommunikation - Hur två arduino kan prata med varandra. Expempel på hur en potentiometer på en arduino kan styra en motor på en annan arduino med trådlös kommunikation

Arduino tutorial 10
Interupts och "hardware debouncing" - Interrupt är mycket användbara eeftersom de kan avbryta en loop för att initiera en subrutidn. Ett exempel är i ett av mina projekt där jag använder både tidsbaserade och hårdvarobaserade interrupts för att ta prover på akvarievatten 3 gånger om dagen och även kalibrera sensorer via en knapptryckning på kretskortet.

Arduino tutorial 11
SC kort och datalogging - Jättebra info om hur man kan integrera minnsekort i arduino och logga data via sensorer.

Arduino Tutorial 12
RFID kortläsning - bland annat ett exempel på hur man kan anväda RFID för att låsa en dörr

Arduino Tutorial 13
LCD display - Jeremy tar upp hur man integrerar en LCD till arduinoprojekt ooch hur värdefullt det är att se data även utan att datorn är inkopplad. Han visar ett exempel med hur man visar infomration från en temperatursensor på en LCD.

Arduino Tutorial 14
Ljud styr ljus i stereo - Jeremy med kompis i ett coolt projekt där ljud från musiken styr ljuseffekter.

hoppas detta hjälper så länge,
Arduino Sverige